HOPE

ΕΛΠΙΔΑ: Έξυπνο σπίτι για ηλικιωμένους

Η HOPE είναι μια ολοκληρωμένη, έξυπνη πλατφόρμα που επιτρέπει στους ηλικιωμένους με νόσο Αλτσχάιμερ να χρησιμοποιούν καινοτόμες τεχνολογίες για μια πιο ανεξάρτητη ζωή.

Αριθμός συμφωνίας επιχορήγησης: AAL-2008-1-099

Χρηματοδοτείται από: AAL Διάρκεια: 04/2009 – 03/2011   


Πρόκληση

Δεδομένου ότι ο πληθυσμός της Ευρώπης και του κόσμου μεγαλώνει,η ανάγκη για φροντίδα αυξάνεται και δαπανώνται περισσότερα χρήματα για την αυθάδεια της. Περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από άνοια παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια. Η άνοια προκαλεί μακρά και καταπιεστική ταλαιπωρία στους ασθενείς και τους συγγενείς τους και επιβάλλει τεράστιο κόστος στην κοινωνία. Η νόσος του Alzheimer (AD) καλύπτει το 60-70% όλων των περιπτώσεων άνοιας, δεν υπάρχει θεραπεία, και αποτελεσματικές και αξιόπιστες τεχνικές έγκαιρης διάγνωσης λείπουν.

Επιπλέον, οι τρέχουσες λύσεις ΤΠΕ περιορίζονται στο ποσό που μπορούν να κάνουν για τις εντοπισμένες ανάγκες για τα άτομα (κυρίως ηλικιωμένα) με τη νόσο του Alzheimer. Σήμερα, εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική έλλειψη πραγματικά ευφυών, ευέλικτων, προσαρμόσιμων λύσεων που μπορούν να ικανοποιήσουν τις τρέχουσες και αναδυόμενες ανάγκες των ασθενών και των φροντιστών της AD.

Καινοτομία

Προωθώντας το "Smart Home" για τα άτομα με νόσο Αλτσχάιμερ, η Hope στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και της ανεξαρτησίας τους.

Δράσεις

Το Smart Home for Elderly People είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα που επιτρέπει στους ηλικιωμένους με νόσο Αλτσχάιμερ να χρησιμοποιούν καινοτόμες τεχνολογίες για μια πιο ανεξάρτητη ζωή, εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες, παρακολουθώντας την υγεία τους. Επιπλέον, τους δίνει τη δυνατότητα να εκτελούν μόνοι τους δραστηριότητες που δεν ήταν σε θέση να κάνουν στο παρελθόν και οι οποίες είναι σημαντικές για την καθημερινή προσωπική τους ζωή.

Το Smart Home αποτελείται από ένα αυτοδιαχειριζόμενο, αυτορυθμιζόμενο, καινοτόμο και έξυπνο πλαίσιο ελέγχου γενικής χρήσης (UCB) που βασίζεται σε IP και χρησιμοποιεί πληροφορίες για τη διαχείριση των διαφόρων συνδεδεμένων υποσυστημάτων και συσκευών εντός της κατοικίας των ηλικιωμένων. Στην πραγματικότητα, το σύστημα παρακολουθεί τους ηλικιωμένους που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ, έτσι ώστε να μην εγκαταλείψουν το σπίτι, τους υπενθυμίζει να πάρουν τα φάρμακά τους και απενεργοποιεί τις συσκευές που μπορούν να απενεργοηθούν κατά λάθος.

Εταίροι του Έργου

ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας

Ρόδου Τηλεματική Α.Ε. (Ελλάδα)

TRACS (Ιταλία)

FORUS (Ιταλία)

UOGRIGG (Ιταλία)

ACI (Ισπανία)

Ίδρυμα CITIC (Ισπανία)

Τεχνολογικό Κέντρο CETEMMSA (Ισπανία)

I2S Α.Ε. (Ελλάδα)

Γράψτε ένα σχόλιο
ή ζητήστε βοήθεια.