Με στόχο να αναδείξει τον ολοένα και σημαντικότερο ρόλο των κοινωνικών επιχειρήσεων για την επίτευξη ουσιαστικής θετικής κοινωνικής αλλαγής, το ΚΜΟΠ μαζί με τους οργανισμούς BRCCI-Bulgarian-Romanian Chamber of Commerce and Industry (Βουλγαρία), CARDET-Centre for the Advancement of Research & Development in Educational Technology (Κύπρος), Innovade Li Ltd (Κύπρος), FiP-Future in Perspective Limited (Ιρλανδία), SERN-Sweden Emilia Romagna Network (Ιταλία), και Mindshift Talent Advisory (Πορτογαλία) παρουσιάζει τη διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα Empower για την ενίσχυση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
Μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο, στις ανάγκες όσων επιθυμούν να αναπτύξουν τη δική τους κοινωνική επιχείρηση, εκπαιδευτικό υλικό, η πλατφόρμα φιλοδοξεί να ενισχύσει τις δεξιότητές τους και να προωθήσει τη βιωσιμότητα των κοινωνικών επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, η εκπαιδευτική πλατφόρμα περιλαμβάνει ενότητες που εστιάζουν στο τι σημαίνει κοινωνική επιχείρηση, στη διαχείριση της κοινωνικής καινοτομίας, στο πώς λειτουργούν οι διαφημιστικές ενέργειες για καλό σκοπό, στο σχεδιασμό προσαρμοσμένο στον εκάστοτε κοινωνικό σκοπό, στις στρατηγικές χρηματοδότησης για κοινωνικές επιχειρήσεις, και στο πώς οι κοινωνικές επιχειρήσεις μπορούν να καταστούν βιώσιμες και να αναπτυχθούν.
Η ψηφιακή πλατφόρμα φιλοδοξεί να ενισχύσει τις δεξιότητες όλων των ενδιαφερομένων για την προώθηση μιας κοινωνικής επιχείρησης μέσω ενός ανοικτού διαδικτυακού μαθήματος (MOOC), ενώ μέσα από σενάρια προσομοίωσης φιλοδοξεί να μεταφέρει γνώσεις για την αντιμετώπιση προκλήσεων που αφορούν το κοινωνικό επιχειρείν.
Επιπλέον, η πλατφόρμα περιέχει ένα Έγγραφο Συστάσεων Πολιτικής για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα με συστάσεις για επαγγελματίες και υπεύθυνους/-ες χάραξης πολιτικής για τη βελτίωση του τομέα αυτού. Περιλαμβάνει επίσης μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη με χρήσιμο υλικό από διεθνείς φορείς για ενημέρωση των ενδιαφερόμενων και εμβάθυνση των γνώσεων τους στις σχετικές έννοιες και τους κανονισμούς. Τέλος, στο Χώρο Συνεργασίας της πλατφόρμας περιλαμβάνονται βέλτιστες πρακτικές κοινωνικών επιχειρήσεων στις χώρες υλοποίησης, προωθώντας έτσι τη μεταφορά γνώσης και την ενίσχυση συνεργασιών για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στον τομέα αυτό.
Η πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης απευθύνεται σε εργαζόμενους με νέους, σε εκπαιδευτικούς/εκπαιδευτές, κοινωνικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, ανέργους, άτομα εκτός Εκπαίδευσης, Απασχόλησης ή Κατάρτισης (ΝΕΕΤ), νέους επιχειρηματίες, και νεαρά άτομα γενικότερα.
Είναι δωρεάν και διαθέσιμη σε Αγγλικά, Ελληνικά, Βουλγαρικά, Ιταλικά και Πορτογαλικά.
Παρακαλούνται όσοι έχουν επισκεφτεί και αξιοποιήσει την πλατφόρμα να συμπληρώσουν ένα σύντομο ερωτηματολόγιο αξιολόγησής της ΕΔΩ. Οι απαντήσεις σας θα συμβάλλουν στην περαιτέρω βελτίωσή του διαθέσιμου υλικού.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες που δεν έχετε επισκεφθεί ακόμα την πλατφόρμα, μπορείτε να συμπληρώσετε και αυτό το σύντομο ερωτηματολόγιο προ-αξιολόγησης που θα βρείτε ΕΔΩ.
Το Ευρωπαϊκό έργο EMPOWER
Η πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Erasmus+ έργου EMPOWER – Εργαλεία για τη βιωσιμότητα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Το έργο έχει διττό σκοπό. Πρώτον, επιδιώκει την προώθηση της βιωσιμότητας και της επεκτασιμότητας νέων και υφιστάμενων κοινωνικών επιχειρήσεων. Δεύτερον, στοχεύει στην υποστήριξη των νέων επιχειρηματιών αναπτύσσοντας νέες συνεργασίες μάθησης μεταξύ της αγοράς εργασίας και των επίδοξων επιχειρηματιών. Το έργο προσφέρει τα εργαλεία και την κατάρτιση που χρειάζονται οι νέοι/-εες επιχειρηματίες ώστε να αναπτύξουν στρατηγικές για τις κοινωνικές τους επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας σύγχρονα και εμπειρικά εμπεριστατωμένα εργαλεία και μεθόδους.
Το έργο υλοποιείται από τους οργανισμούς: ΚΜΟΠ (Ελλάδα), BRCCI-Bulgarian-Romanian Chamber of Commerce and Industry (Βουλγαρία), CARDET-Centre for the Advancement of Research & Development in Educational Technology (Κύπρος), Innovade Li Ltd (Κύπρος), FiP-Future in Perspective Limited (Ιρλανδία), SERN-Sweden Emilia Romagna Network (Ιταλία), και Mindshift Talent Advisory (Πορτογαλία).
ℹ️ Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΚΜΟΠ στο [email protected] ή στο 210 3637547.