Search
Close this search box.

Νοέμβριος: Ένας μήνας αφιερωμένος στα παιδιά

Νοέμβριος: Ένας μήνας αφιερωμένος στα παιδιά

Νοέμβριος: Ένας μήνας αφιερωμένος στα παιδιά

Νοέμβριος: Ένας μήνας αφιερωμένος στα παιδιά

Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου, το ΚΜΟΠ εστιάζει όλο τον μήνα Νοέμβριο σε δράσεις που αποσκοπούν στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών και συμβάλλουν στην ενδυνάμωσή τους.

 

Ανεξάρτητα από την καταγωγή, τη γλώσσα, τη θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το κοινωνικό-οικονομικό υπόβαθρο ή οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό τους, τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα. Πρέπει να μεγαλώνουν και να αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους σε ένα περιβάλλον ασφαλές και υποστηρικτικό, ώστε κανένα παιδί να μην μείνει πίσω.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, το ΚΜΟΠ σχεδιάζει και υλοποιεί μία σειρά δράσεων και υπηρεσιών, που απευθύνονται στα παιδιά, στις οικογένειές τους, σε επαγγελματίες και στο ευρύ κοινό, με απώτερο στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τα δικαιώματα των παιδιών και τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για την ανάπτυξη των ταλέντων και της προσωπικότητάς τους.

 

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΜΟΠ

 

  • Ο Θεσμός της Αναδοχής: Κάθε παιδί αξίζει μία οικογένεια

Την Τετάρτη  23 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 12:00 το ΚΜΟΠ διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: “Ο Θεσμός της Αναδοχής: Κάθε παιδί αξίζει μία οικογένεια”

 

Στη διαδικτυακή εκδήλωση θα συζητήσουμε για την ενίσχυση του συστήματος αναδοχής στη χώρα μας, τη σημασία της οικογενειακής φροντίδας για τα παιδιά, το σύστημα αναδοχής ασυνόδευτων στην Ελλάδα καθώς και για προτάσεις βελτίωσης του.

 

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν εκπρόσωποι της Πολιτείας, διεθνών οργανισμών και οργανισμών πρώτης γραμμής στην αναδοχή ή/και στην προστασία ασυνόδευτων παιδιών.  Επιπρόσθετα, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε από Ανάδοχες οικογένειες τη σημασία που έχει για τις ίδιες ο θεσμός της Αναδοχής.

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

  • Προτάσεις πολιτικής για την ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής ασυνόδευτων ανηλίκων

Tο ΚΜΟΠ, σε συνεργασία με το The Homeproject, την ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ ΑΜΚΕ, τον Σύλλογο Μερίμνης Ανηλίκων και Νέων (ΣΜΑΝ), την Άρσις, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευση (IOM), την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (GCR), την UNICEF, τη Διεθνή Κοινωνική Υπηρεσία, το Χαμόγελο του Παιδιού, τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, συνέταξε μια σειρά προτάσεων πολιτικής για την ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής.

 

Διάβασε το έγγραφο ΕΔΩ.

 

  • Live Without Bullying: Δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη σε μαθητές, γονείς και καθηγητές κατά του εκφοβισμού

Παιδιά και ενήλικες μπορούν να λάβουν συμβουλευτική υποστήριξη από επαγγελματίες ψυχολόγους εξειδικευμένους σε θέματα bullying.

 

Μίλησέ μας online, ανώνυμα, δωρεάν.

 

Κατέβασε το App.

 

  • «Ο Happy σε Αποστολή» κατά της παιδικής κακοποίησης

«Ο Happy σε Αποστολή» είναι ένα διαδικτυακό παιχνίδι, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 – 9 ετών, με στόχο την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης και κακομεταχείρισης μέσα από ένα διασκεδαστικό τρόπο.

 

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ.

 

  • Εκπαιδευτικός οδηγός για την προώθηση της ψηφιακής & κοινωνικής ευημερίας των μαθητών-τριών στο σχολείο

Το εγχειρίδιο i-Well παρέχει χρήσιμες πληροφορίες και ασκήσεις για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που αναζητούν τρόπους να βελτιώσουν τις δεξιότητες ζωής των μαθητών-τριών τους. Στόχος του εγχειριδίου είναι βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με την ορθή χρήση του διαδικτύου.

 

Κατέβασε το εγχειρίδιο ΕΔΩ.

 

  • Stay tuned! Νέο διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την πρόληψη & αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού από το ΚΜΟΠ, υπό την αιγίδα της COFACE

Στις 20 Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμο το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΜΟΠ, σε συνεργασία με την COFACE Families Europe, για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού. Είναι η πρώτη εκπαίδευση του νέου εκπαιδευτικού διαδικτυακού εργαλείου LINK και ονομάζεται: « Ένας χρήσιμος οδηγός για τους εκπαιδευτικούς, ολόκληρη την σχολική κοινότητα και τις οικογένειες»

 

Εκτός από τις απαραίτητες γνώσεις για τα αίτια, την έκφραση και τις επιπτώσεις του εκφοβισμού, η αξία αυτής της εκπαίδευσης έγκειται ότι εστιάζει στην κατανόηση από τους εκπαιδευτικούς -όλων των βαθμίδων- την μεθοδολογία που χρειάζονται για να εφαρμόσουν βήμα προς βήμα τις βασικές και παγκοσμίως δοκιμασμένες τεχνικές μη τιμωριτικών προσεγγίσεων κατά του εκφοβισμού στο χώρο του σχολείου.

 

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ.

 

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις του ΚΜΟΠ ΕΔΩ.

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media, όπου κάθε Παρασκευή και Σάββατο θα κοινοποιούμε περισσότερες πληροφορίες και κουίζ για τα δικαιώματα των παιδιών!

Leave a comment
or ask for help