Η εξάπλωση του διαδικτυακού εξτρεμισμού στους νέους: Προκλήσεις & αντιμετώπιση

Διαδικτυακός εξτρεμισμός

Η εξάπλωση του διαδικτυακού εξτρεμισμού στους νέους: Προκλήσεις & αντιμετώπιση

Διαδικτυακός εξτρεμισμός

Το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας και το Mediterranean College διοργανώνουν την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022, ώρα 17.00-18.30, εκδήλωση με θέμα «Η εξάπλωση του διαδικτυακού εξτρεμισμού στους νέους: Προκλήσεις & αντιμετώπιση», που θα πραγματοποιηθεί στο Mediterranean college campus (Κοδριγκτώνος 13 & Πατησίων 94, Αθήνα).

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και διεξάγεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος COMMIT: COMMunIcationcampaignagainstexTremismandradicalisation, που στοχεύει στη βελτίωση των ικανοτήτων των νέων, ηλικίας 13-25 ετών, προκειμένου να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις προκλήσεις που συνδέονται με την εξτρεμιστική διαδικτυακή προπαγάνδα και τη βίαιη ριζοσπαστικοποίηση.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση της πρωτοβουλίας COMMIT, καθώς και η ενημέρωση του κοινού σχετικά με την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους, των ψευδών ειδήσεων, της λαϊκίστικης προπαγάνδας, της βίαιης ριζοσπαστικοποίησης και του εξτρεμισμού που μπορεί να οδηγήσει και στην τρομοκρατία στους νέους ηλικίας 13-25 ετών. Θα συζητηθούν επίσης θέματα όπως η παράνομη χρήση προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο και το ηλεκτρονικό έγκλημα, ενώ θα παρουσιαστεί και η δωρεάν γραμμή συμβουλευτικής υποστήριξης νέων για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Απευθύνεται σε:

  • Νέους/-ες ηλικίας 13-25 ετών
  • Εκπαιδευτικό προσωπικό (Δάσκαλοι/-ες , Καθηγητές/-ριες) & Σχολεία/εκπαιδευτικά ιδρύματα
  • Γονείς & Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων
  • Φοιτητές/-ριες ΜΜΕ & Δημοσιογράφους
  • Ευρύ κοινό
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://forms.gle/YpPDjQB34kobFFELA
Δείτε το πρόγραμμα και τους ομιλητές της εκδήλωσης ΕΔΩ.

 

Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Λίγα λόγια για το COMMIT

Το έργο αποσκοπεί στην πρόληψη και αποφυγή της βίαιης ριζοσπαστικοποίησης και στροφής των ευάλωτων νέων στον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία. Στόχος είναι να καλλιεργήσει στους νέους δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν: i) Να δημιουργούν αντι-αφηγήματα που θα αμφισβητούν τη διαδικτυακή εξτρεμιστική προπαγάνδα και εναλλακτικά αφηγήματα που θα προωθούν τις δημοκρατικές αξίες, την ανεκτικότητα και τη συνεργασία. ii) Να μπορούν να αναγνωρίζουν και να αντιστέκονται στο διαδικτυακό εξτρεμιστικό περιεχόμενο.

ℹ️ Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] ή στο τηλ. 2103637547.

 

Γράψτε ένα σχόλιο
ή ζητήστε βοήθεια.