Η αφήγηση ιστοριών ως μέσο ενδυνάμωσης για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας

Η αφήγηση ιστοριών ως μέσο ενδυνάμωσης για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας

Πώς μπορεί η αφήγηση ιστοριών (storytelling) να παίξει καταλυτικό ρόλο για μια πιο συμμετοχική κοινωνία; Πώς μπορεί να ενισχύσει τον κοινωνικό ρόλο των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας αλλά και ποια είναι η δυναμική της στον τουρισμό;

Το KMOΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας διοργανώνει ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η αφήγηση ιστοριών ως μέσο ενδυνάμωσης για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας», τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 και ώρα 11.30 – 14.30, στο ξενοδοχείο Civitel Olympic (Λεωφ. Κηφισίας 2A, Μαρούσι, 151 25). Στην εκδήλωση θα συζητήσουμε για το έργο των δήμων και πρωτοβουλίες οργανισμών που στοχεύουν στην κοινωνική ενδυνάμωση των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας μέσω της αφήγησης και του τουρισμού, ενώ άτομα άνω των 65 ετών θα αφηγηθούν ιστορίες για περιοχές της «παλιάς» Αθήνας και θα μοιραστούν μαζί μας αναμνήσεις.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής δράσης Erasmus+ «TSITour – Εκπαίδευση για την Κοινωνική Ένταξη στον Τουρισμό, συμπεριλαμβάνοντας τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας στην Τουριστική Βιομηχανία ως Τοπικούς Αφηγητές», η οποία υλοποιείται στην Ελλάδα από το ΚΜΟΠ. Η δράση στοχεύει στην προώθηση της αφήγησης ιστοριών (storytelling) στον Τουρισμό από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, συμβάλλοντας στην κοινωνική ένταξη και δραστηριοποίηση τους. Στο κανάλι μας στο YouTube μπορείτε να δείτε σχετικά βίντεο από αφηγητές/τριες 65+.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Με βάση τα νέα μέτρα (Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 8681) για την πρόληψη της διασποράς της COVID-19, για την είσοδό σας στον χώρο της εκδήλωσης είναι απαραίτητα τα εξής:
•    Προεγγραφή στην εκδήλωση
•    Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης
•    Ταυτότητα ή άλλο έγγραφο ταυτοποίησης
•    Χρήση προστατευτικής μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη διαχείρισης του έργου TSITour κ. Εύα Σαλματάνη στα email [email protected] / [email protected] ή τηλεφωνικά στο 210 3637547.

Γράψτε ένα σχόλιο
ή ζητήστε βοήθεια.