EASE

EASE – Επιχειρηματίες για Αυτονομία, Προσωπική Ανάπτυξη και Ισότητα

Στόχος του EASE είναι να καθορίσει τα υφιστάμενα ή μελλοντικά οφέλη που απορρέουν από την εκπαίδευση των ενήλικων γυναικών προσφύγων.

Αριθμός συμφωνίας: 2019-1-UK01-KA204-062106

Χρηματοδότηση: Erasmus+ Διάρκεια: 09/2019 - 10/2022  


Πρόκληση

Σύμφωνα με το CEDEFOP (Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης), τα συστήματα εκπαίδευσης ενηλίκων στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, αν και διαφέρουν μεταξύ τους, παραμένουν δύσκολα προσβάσιμα στους πρόσφυγες. Την ίδια στιγμή, σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. παρατηρείται έλλειψη συμβουλευτικών υπηρεσιών σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό, την επαγγελματική κατάρτιση και την εκπαίδευση. Έρευνα του CEDEFOP δείχνει ότι όλες οι χώρες της Ε.Ε. αντιμετωπίζουν δυσκολίες όσον αφορά στην επίσημη αναγνώριση των προσόντων που έχουν ήδη οι πρόσφυγες. Αυτή η κατάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη στην περίπτωση των γυναικών προσφύγων, οι οποίες αντιμετωπίζουν επιπρόσθετες διακρίσεις λόγω φύλου και έχουν ακόμα λιγότερες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας.

Καινοτομία

Το ευρωπαϊκό έργο EASE έχει ως στόχο να καθορίσει τα υφιστάμενα ή μελλοντικά οφέλη που απορρέουν από την εκπαίδευση των ενήλικων γυναικών προσφύγων, ειδικά όσον αφορά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική ένταξη.

Σκοπός του έργου είναι να συμβάλει τόσο στη βελτίωση της πρόσβασης αυτών των γυναικών στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και συνεπώς στην αγορά εργασίας, όσο και στη βελτίωση της Εκπαίδευσης Ενηλίκων που προσφέρουν οι σχετιζόμενοι φορείς.

Δράσεις

Θα δημιουργηθεί ένα online εργαλείο αξιολόγησης, στο οποίο κάθε υποψήφιος θα αξιολογεί τις δεξιότητές τους σε συνδυασμό με τις ανάγκες και τις επιλογές που απαιτούνται για την ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού πρότζεκτ.

Desk research.

Θα σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα επαγγελματικής και εκπαιδευτικής κατάρτισης που θα έχει κοινή δομή αλλά το περιεχόμενό του θα μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες της κάθε χώρας.

Manual guide.

Θα σχεδιαστεί ένα εγχειρίδιο εκπαιδευτικών μαθημάτων, με κοινή δομή, αλλά προσαρμοσμένο στις προδιαγραφές των διαφόρων χωρών.

Θα δημιουργηθεί ένα εγχειρίδιο, που θα εστιάζει στην πιλοτική εφαρμογή επιχειρησιακού πλάνου, και θα περιλαμβάνει πιλοτικές επιχειρησιακές δράσεις, καταγραφή της εμπειρίας, αναφορές προόδου από τα σεμινάρια, κριτική ανάλυση της εφαρμογής (στάδια, διαδικασίες, ροή διαδικασίας), μελέτη εφαρμογών περιπτώσεων και ανάλυση των αποτελεσμάτων.

Business Plan Manual.

Θα διοργανωθούν δύο σεμινάρια στην Ελλάδα, με σκοπό την προώθηση του έργου και τη συμμετοχή των βασικών φορέων και εμπειρογνωμόνων.

Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην παραγωγή αυτού του περιεχομένου δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντικατοπτρίζει αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών, και η Επιτροπή δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτό.

Εταίροι του Έργου

ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας
Youmanity (Ην. Βασίλειο - Συντονιστής Έργου)
Aproximar (Πορτογαλία)
Amadora Inova (Πορτογαλία)
San Giussepe Onlus (Ιταλία)
Consorci de la Ribera (Ισπανία)
Slovak University of Agriculture in Nitra (Σλοβακία)

Γράψτε ένα σχόλιο
ή ζητήστε βοήθεια.