MedLit45+

Medlit45+: Ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων μέσα από τα social media σε ενήλικες άνω των 45 ετών με χαμηλά επαγγελματικά προσόντα

Το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων ανέργων χαμηλής ειδίκευσης και προσόντων άνω των 45 ετών.

Αριθμός συμφωνίας: 2017-1-RO01- KA204-037220

Χρηματοδότηση: Erasmus+ Διάρκεια: 11/2017-10/2019   

Λογότυπο MedLit45+

Πρόκληση

Οι ψηφιακές τεχνολογίες αποτελούν βασικούς μοχλούς καινοτομίας, ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας. Σχεδόν το 90% των θέσεων εργασίας στην Ε.Ε. απαιτούν τουλάχιστον κάποιο επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων, επομένως η ψηφιακή επάρκεια συνδέεται όλο και περισσότερο με τη συμμετοχή στην αγορά εργασίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον δείκτη DESI, η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία κατατάσσονται κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. στην ψηφιακή ανταγωνιστικότητα. Ταυτόχρονα, το εργατικό δυναμικό της Ε.Ε. δεν διαθέτει επαρκείς ψηφιακές δεξιότητες, ενώ όσοι είναι άνω των 45 ετών είναι πιο ευάλωτοι στην ευρεία χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι σημαντικό οι ενήλικες χαμηλής ειδίκευσης άνω των 45 ετών να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις ψηφιακές τους δεξιότητες για την αποτελεσματική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ούτως ώστε να έχουν και περισσότερες ευκαιρίες σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Καινοτομία

Το έργο MedLit45+ στοχεύει στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των ανέργων χαμηλής ειδίκευσης και προσόντων, άνω των 45 ετών, μέσω καινοτόμων εργαλείων, έτσι ώστε να είναι σε θέση να δημιουργήσουν μια ισχυρή διαδικτυακή επαγγελματική ταυτότητα για να ενισχύσουν την πρόσβασή τους στην απασχόληση.

Δράσεις

Αναπτύχθηκε μια ολοκληρωμένη έκθεση για τον προσδιορισμό του εθνικού πλαισίου των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών, των σχετικών πολιτικών και πρακτικών και του ρόλου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη διαδικασία πρόσληψης. Η έκθεση βασίζεται σε συνεντεύξεις με διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού και βιβλιογραφική ανασκόπηση.

Διαβάστε την έκθεση εδώ.

Αναπτύχθηκε μια πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης για να διευκολυνθεί η ανάπτυξη των δεξιοτήτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των ανέργων χαμηλής ειδίκευσης/χαμηλών προσόντων άνω των 45 ετών. Οι διαθέσιμες ενότητες είναι: Ασφάλεια, Επίλυση Προβλημάτων, Επεξεργασία Πληροφοριών, Επικοινωνία και Αλληλεπίδραση, Βασική Δημιουργία Περιεχομένου.

Επισκεφθείτε την ηλεκτρονική πλατφόρμα πόρων.

Προκειμένου να διευκολυνθεί και να προωθηθεί η ενσωμάτωση του πλαισίου και της πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης στις πρακτικές των ενδιαφερόμενων μερών, αναπτύχθηκε εγχειρίδιο που παρουσιάζει τη νέα προσέγγιση και παρέχει κατευθυντήριες γραμμές για τον τρόπο με τον οποίο η πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους επαγγελματίες.

Κατεβάστε το εγχειρίδιο για επαγγελματίες.

Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην παραγωγή αυτού του περιεχομένου δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντικατοπτρίζει αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών, και η Επιτροπή δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτό.

Εταίροι του Έργου

ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας
Asociatia Nationala de Dezvoltare Continua a Tineretului din Romania (Συντονιστής Έργου – Ρουμανία)

Canary Wharf Consulting LTD (Ηνωμένο Βασίλειο)
EEO Group S.A. (Ελλάδα)
Magenta Consultoría Projects S.L.U (Ισπανία)
PRISM – Promozione Internazionale Sicilia – MONDO (Ιταλία)
Sociedade Promotora de Estabellecimentos de Ensino Lda (Πορτογαλία)

Γράψτε ένα σχόλιο
ή ζητήστε βοήθεια.