Αντιπρόεδρος της COFACE επανεξελέγη η δρ. Αντωνία Τορρένς

Dr. Antonia Torrens speaking at COFACE

Αντιπρόεδρος της COFACE επανεξελέγη η δρ. Αντωνία Τορρένς

Dr. Antonia Torrens speaking at COFACE

Αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας Οικογενειακών Οργανώσεων Ευρώπης (COFACE) επανεξελέγη η γενική διευθύντρια του ΚΜΟΠ, δρ. Αντωνία Τορρένς, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Βερολίνο με θέμα την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας.

Η εκδήλωση της COFACE έλαβε χώρα στο πλαίσιο δημόσιας διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την πρωτοβουλία «Εγγύηση για τα Παιδιά», η οποία έχει σκοπό να διασφαλίσει ότι όλα τα παιδιά στην Ευρώπη που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού έχουν πρόσβαση σε ίσες ευκαιρίες και σε  βασικές υπηρεσίες, όπως η υγεία, η διατροφή και η εκπαίδευση.

«H φτώχεια ως φαινόμενο καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δημιουργεί αισθήματα απόγνωσης, απελπισίας, εντείνοντας με αυτό τον τρόπο τον κοινωνικό αποκλεισμό», τόνισε η κ. Τορρένς, παρουσιάζοντας τις προκλήσεις που υφίστανται στην Ελλάδα και σχετικές συστάσεις για την προστασία των παιδιών και των ευάλωτων οικογενειών.

Ενδεικτικά η κ. Τορρένς αναφέρθηκε στην έλλειψη ενός αξιόπιστου συστήματος για την καταγραφή των παιδιών που διαβιούν σε μειονεκτούντα περιβάλλοντα, στην ανάγκη χάραξης ενός σταθερότερου πλαισίου πολιτικής αλλά και στη σημασία της ενδυνάμωσης και εκπαίδευσης ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και των ίδιων των γονέων προκειμένου να μπορούν να στηριχθούν αποτελεσματικά τα παιδιά αυτά.

«Ειδικά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού η έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη των αδυνάμων είναι ευθύνη όλων μας. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε τόσο στο ΚΜΟΠ όσο και στην COFACE, καθώς για περισσότερα από 40 χρόνια μέσα από τις δράσεις εργαζόμαστε για την ενδυνάμωση της οικογένειας και του παιδιού προωθώντας την εκπαίδευση, την κατάρτιση και την πρόσβαση στην απασχόληση», τόνισε η γενική διευθύντρια του ΚΜΟΠ.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, η κ. Τορρένς παρουσίασε το έργο και τις δράσεις του ΚΜΟΠ για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και των ευάλωτων οικογενειών, ενώ είχε την ευκαιρία να αναφερθεί και στο καινοτόμο πρόγραμμα «Live Without Bullying» που υλοποιεί το ΚΜΟΠ και το οποίο έχει αναγνωριστεί ως βέλτιστη πρακτική για την αντιμετώπιση του ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

COFACE elections

«Το όραμά μας είναι μια Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δημιουργεί ευκαιρίες για τις επόμενες γενιές», ανέφερε από την πλευρά του, ο Επίτροπος της Ε.Ε. για την Εργασία και τα Κοινωνικά Δικαιώματα, Nickolas Schmit σε μήνυμά του που μεταδόθηκε στην εκδήλωση. «Κάθε παιδί πρέπει να μπορεί να ζήσει σε ένα ασφαλές μέρος. Κάθε παιδί θα πρέπει να έχει φαγητό, πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη και την ευκαιρία να πάει στο σχολείο», πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να σπάσει τον κύκλο της φτώχειας και να διασφαλίσει ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά.

Ο οργανισμός COFACE Families Europe ιδρύθηκε το 1958 και σκοπός του είναι να προάγει την ευημερία, την υγεία και την ασφάλεια των οικογενειών τόσο εντός όσο και εκτός Ε.Ε.

Η δρ. Αντωνία Τορρένς είναι γενική διευθύντρια του ΚΜΟΠ, Εκπαιδευτική Ψυχολόγος και Υπεύθυνη του προγράμματος Live Without Bullying, το οποίο δημιουργήθηκε το 2015 και αποσκοπεί στην πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

Leave a comment
or ask for help