Το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας σας προσκαλεί την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 και ώρα 14.00 με 17.00 στην ημερίδα με θέμα «Δράσεις ενσωμάτωσης μεταναστών στην τοπική κοινωνία: ανταλλαγή εμπειριών & ιστοριών», η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου MAX – Maximising Migrants’ Contribution to Society.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να συμβάλει στην αλλαγή της δημόσιας εικόνας των μεταναστών, δίνοντας έμφαση στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική συνεισφορά τους στην τοπική κοινωνία.
Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν θέματα όπως:
- Προκαταλήψεις και στερεότυπα σε σχέση με τους μετανάστες: Πώς θα ξεπεραστούν;
- Η θετική επίδραση των μεταναστών στην τοπική κοινωνία
- Καλές πρακτικές ενσωμάτωσης μεταναστών / Ιστορίες επιτυχίας σε πολιτισμικό,
οικονομικό και κοινωνικό/εκπαιδευτικό επίπεδο - Πώς ο πολιτισμός βοηθάει στην ενσωμάτωση;
- Η εκπαίδευση / ενδυνάμωση των νέων και η απορρόφησή τους στην αγορά εργασίας
- Ο ρόλος των ΜΜΕ στη δημόσια εικόνα των προσφύγων και των μεταναστών
- Τοπικές πολιτικές ένταξης
- Η συμβολή της κοινωνίας των πολιτών στην ένταξη
Η ημερίδα απευθύνεται σε όλους – ευρύ κοινό, πολίτες τρίτων χωρών, φορείς δημόσιας διοίκησης, οργανισμούς που ασχολούνται με μετανάστες, ΜΜΕ και άλλους ενδιαφερόμενους.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/3m5wybJ
Δείτε αναλυτικά την πρόσκληση και την ατζέντα εδώ.
Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν – Απαραίτητη η προεγγραφή. Στους/τις συμμετέχοντες/ουσες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα Ελληνικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα Αγγλικά.
- Λίγα λόγια για το έργο
To έργο MAX αποσκοπεί στη μεταβολή της στάσης των πολιτών απέναντι στους μετανάστες. Στόχος του είναι η βελτίωση της δημόσιας εικόνας των μεταναστών στην Ευρώπη, αλλάζοντας την αφήγηση γύρω από τους λόγους της μετακίνησής τους και δίνοντας έμφαση σε πραγματικές ιστορίες επιτυχημένων μεταναστών σε τοπικό επίπεδο.
Η αφήγηση της ιστορίας, η δημιουργία θετικών μηνυμάτων για τα μέσα ενημέρωσης και ο διάλογος μεταξύ ντόπιων και νεοφερμένων είναι τα βασικά στοιχεία του έργου.
Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα AMIF της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιλαμβάνει 20 εταίρους, 15 τοπικούς οργανισμούς από 12 κράτη μέλη της Ε.Ε. καθώς και πέντε εταίρους σε επίπεδο Ε.Ε.