Το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας σας προσκαλεί να λάβετε μέρος σε διαδικτυακή διακρατική έρευνα, στόχος της οποίας είναι να αξιολογήσει τα προγράμματα που υλοποιούνται για την επανένταξη κρατουμένων που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί ή υπάρχει κίνδυνος να ριζοσπαστικοποιηθούν εντός των καταστημάτων κράτησης.
Η έρευνα απευθύνεται σε εργαζόμενους/ες σε κοινωνικές υπηρεσίες, καταστήματα κράτησης και Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό. Στόχος μας είναι να κατανοήσουμε την οπτική των επαγγελματιών όσον αφορά στη συνεργασία μεταξύ των διαφορετικών φορέων και να εντοπίσουμε τα προβλήματα και κενά που ενδεχομένως υπάρχουν στα υφιστάμενα προγράμματα επανένταξης.
Λάβετε μέρος στην έρευνα, συμπληρώνοντας το παρακάτω ερωτηματολόγιο
👉 https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/wideonlinesurveyquestionnaire
Το ερωτηματολόγιο είναι στα αγγλικά και η συμπλήρωσή του δεν απαιτεί περισσότερα από 7 λεπτά. Τα στοιχεία που θα συλλεχθούν από την έρευνα είναι ανώνυμα και εμπιστευτικά και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους ερευνητικούς σκοπούς του προγράμματος.
Η έρευνα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «MIRAD- Multi-ideological Radicalizaiton Assessment for Disengagement”, στο οποίο συμμετέχει το ΚΜΟΠ.
Λίγα λόγια για το MIRAD
Το MIRAD χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. (Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας) και αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των κρατικών φορέων και των μη κυβερνητικών οργανώσεων στην υλοποίηση προγραμμάτων επανένταξης ριζοσπαστικοποιημένων ατόμων, αλλά και στην εφαρμογή εργαλείων αξιολόγησης κινδύνου που θα εστιάζουν στον παράγοντα του φύλου. Το MIRAD υλοποιείται στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Πολωνία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και το Βέλγιο από τους εξής οργανισμούς: ΚΜΟΠ, CNAM – Conservatoire National des Arts et Métiers, IPS – Innovative Prison Systems, PPHS – The Polish Platform for Homeland Security Euro-Arab Foundation for Higher Studies, CSD – Center for the Study of Democracy, MDS – Militants des Savoirs και IACFP Europe – International Association for Correctional and Forensic Psychology.
ℹ️ Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο διαχείρισης του έργου, Βασίλη Γιαννιά στο [email protected] ή στο 2103637547.