Όταν «συναντήθηκαν» η Mahsa Amini, o George Floyd και η Δήμητρα της Λέσβου
Διεθνής Ψηφιακή Έκθεση: Ίσοι στην Αξιοπρέπεια και στα Δικαιώματα
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το ΚΜΟΠ και η ελληνική πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα τέχνης και πολιτισμού Artit εγκαινιάζουν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στις 15.00, τη διεθνή ψηφιακή έκθεση: «Ίσοι στην Αξιοπρέπεια και στα Δικαιώματα», με στόχο να μας ευαισθητοποιήσουν για μια κοινωνία καλύτερη, πιο δίκαιη και βιώσιμη.
Πώς οι ιστορίες της Mahsa Amini, του George Floyd και της Δήμητρας της Λέσβου «συναντιούνται»;
H ψηφιακή έκθεση, η οποία θα είναι διαθέσιμη δωρεάν καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, περιλαμβάνει δημιουργίες 20 διακεκριμένων καλλιτεχνών-ιδων από 11 χώρες, και φιλοδοξεί να μας υπενθυμίσει τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο η τέχνη προωθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι καλλιτέχνες αποδίδουν, μεταξύ άλλων, εικαστικά το δικαίωμα στη ζωή, στην αξιοπρεπή διαβίωση, στην ισότητα, στην εκπαίδευση και στην ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας.
👉🏿 Για να περιηγηθείτε στην ψηφιακή έκθεση, να δείτε όλα τα εκθέματα και να διαβάσετε τις ιστορίες πίσω από αυτά, συντονιστείτε αυτό το Σάββατο στην πλατφόρμα του Artit.
*Σημειώνεται ότι το Artit είναι μια ελληνική ψηφιακή πλατφόρμα τέχνης και πολιτισμού διεθνούς εμβέλειας και στόχο την ανάδειξη, δικτύωση και επιβράβευση καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Στοχεύοντας στην προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και αξιοποιώντας τη δύναμη της τέχνης και της τεχνολογίας, το Artit δημιουργεί προσβάσιμες και συμπεριληπτικές καλλιτεχνικές ευκαιρίες σε συνεργασία με οργανισμούς και εταιρείες σε διεθνές επίπεδο. Την πλατφόρμα χρησιμοποιούν περισσότεροι από 5.000 καλλιτέχνες από 57 χώρες και παρουσιάζουν μέσω αυτής πάνω από 20.000 έργα.
ℹ️ Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεθνή έκθεση μπορείτε να επικοινωνήσετε στo ☎️ 210-3637547 ή (κ. Γιώργος Κουλούρης) ή μέσω 📧 στο [email protected] (κ. Δανάη Παπαδημητρίου).