Search
Close this search box.

1.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί έστειλαν ηχηρό μήνυμα στον φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης «Κάνουμε ντρίμπλα στον εκφοβισμό #6»

καλαθοσφαίρισης «Κάνουμε ντρίμπλα στον εκφοβισμό #6»

1.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί έστειλαν ηχηρό μήνυμα στον φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης «Κάνουμε ντρίμπλα στον εκφοβισμό #6»

καλαθοσφαίρισης «Κάνουμε ντρίμπλα στον εκφοβισμό #6»

Με τη συμμετοχή 1.000 μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023, Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» της Αλεξανδρούπολης, ο 6ος μεγάλος φιλικός αγώνας καλαθοσφαίρισης «Live Without Bullying: Κάνουμε ντρίμπλα στον εκφοβισμό #6».

Ο αγώνας μεταξύ των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος και της Μικτής Ομάδας  Καλαθοσφαιριστών της Αλεξανδρούπολης διοργανώθηκε από το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και τον Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος, και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος Live Without Bullying για την αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

Αθλητές και ειδικοί ένωσαν για ακόμη μία φορά τις δυνάμεις τους προκειμένου να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ψυχικής ενδυνάμωσης στα παιδιά κατά του φαινομένου του εκφοβισμού. Πριν την έναρξη της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

«Στην προσπάθεια κατά του εκφοβισμού είμαστε όλοι συμπαίκτες. Ας κάνει ο καθένας τη δική του προσπάθεια με μια αρχή, να συμπεριφερόμαστε στους άλλους όπως θα θέλαμε να μας συμπεριφέρονται. Συνεχίζουμε ενωμένοι, για μια καλύτερη κοινωνία, έναν αθλητισμό πιο υγιή, ασφαλή, προσβάσιμο και κυρίως, ένα μέλλον που αξίζει στους νέους ανθρώπους», τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση.

«Τις τελευταίες ημέρες, συνειδητοποιήσαμε όλοι πόσο πολύτιμη είναι η ανθρώπινη ζωή και ο σεβασμός στον συνάνθρωπό μας και ότι δε θα πρέπει να θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Ζήστε λοιπόν την κάθε στιγμή με αγάπη! Προς τον εαυτό σας και τον διπλανό σας. Το διαφορετικό είναι μόνο μέσα στο μυαλό μας. Όλοι είμαστε τo ίδιο σημαντικοί, το ίδιο πολύτιμοι. Όπως σε έναν αγώνα μπάσκετ. Όλοι οι αθλητές είναι το ίδιο πολύτιμοι για να πάει μπροστά η ομάδα. Και σήμερα από την Αλεξανδρούπολη μαζί με περισσότερους από 1.000 μαθητές στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό», ανέφερε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ιωάννης Ζαμπούκης.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής Έβρου και Καβάλας, κ. Ασπασία Παπαμίχου, τονίζοντας τη συμβολή των αξιών του αθλητισμού στην καταπολέμηση του φαινομένου.

Πριν την έναρξη του αγώνα, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και κοινό ενημερώθηκαν από την εκπαιδευτική ψυχολόγο, Γενική Διευθύντρια του ΚΜΟΠ, εμπνεύστρια και δημιουργό του Live Without Bullying Δρ. Αντωνία Τορρένς, για το φαινόμενο του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού καθώς και για τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισής του, ενώ στη διάρκεια του ημιχρόνου οι αθλητές μοιράστηκαν με τα παιδιά θετικά μηνύματα.

Τον αγώνα παρακολούθησαν μαθητές και οι συνοδοί τους από το 3ο Λύκειο και το 1ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης,  το Μουσικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, την πρωταθλήτρια μαθητική ομάδα Έβρου, το 4ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, τα 4ο, 5ο, 8ο και 9ο Δημοτικά Αλεξανδρούπολης, καθώς και το Δημοτικό σχολείο Άνθειας.

Η ομάδα του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος υπερίσχυσε στο τελικό σκορ με 57 – 69, αντιμετωπίζοντας την μικτή ομάδα καλαθοσφαιριστών με συμμετοχή αθλητών από τις ομάδες Θύελλα Φερών, Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης και Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Οι αθλητές που συμμετείχαν με την ομάδα των Βετεράνων και με προπονητές τους κ.κ. Ταξιλδιάρη Κυριάκο και Λίβανο Γιάννη ήταν οι κύριοι: Φραγκίσκος Αλβέρτης, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Νίκος Μακρής, Γιάννης Μπουρούσης, Νίκος Μπουντούρης, Γιώργος Μπαλογιάννης, Γιάννης Λάπας, Σωτήρης Καραποστόλου, Νίκος Ανδριόπουλος, Τόλης Κουτρούλιας, Δημήτρης Οικονομίδης και Γιώργος Γιαννουζάκος.

Στην μικτή ομάδα Αλεξανδρούπολης με προπονητές τους κ.κ. Ξανθίδη Μάριο και Τελούδη Στέλιο, συμμετείχαν οι κύριοι: Γιώργος Δαπουδάνης, Αλέξανδρος Κεσσαλής, Αθανάσιος Ράλλης, Κωνσταντίνος Ζιούτης, Παναγιώτης Καζάκος, Μάνος Ξαφένιας, Παναγιώτης Τσιόδρας, Ηλίας Παπαδούδης, Ιωάννης Τσιάμης, Σωτήρης Ιωαννίδης, Βασίλης Θεοχαρίδης και Ηλίας Κανάκης.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι κύριοι Παπαλαμπίδης Ιωάννης και Δεληγιάννης Χρήστος.

Στο τέλος του αγώνα, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών και το ΚΜΟΠ στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για τη στήριξη και την προσφορά του στον αθλητισμό και στο Live Without Bullying. Επίσης, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης στον Νίκο Μπουντούρη και τον Γιάννη Μπουρούση.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=TgoEkVR6EmI

Το Live Without Bullying συνεχίζει όλο τον Μάρτιο και Απρίλιο τις δράσεις ενημέρωσης  και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με το φαινόμενο του εκφοβισμού, τους τρόπους αναγνώρισης, αντιμετώπισης και καταπολέμησής του.  

Λίγα λόγια για το «Live Without Bullying»

Το Live Without Bullying δημιουργήθηκε το 2015 από το ΚΜΟΠ με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση του ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή πλατφόρμα παροχής δωρεάν online συμβουλευτικής υποστήριξης σε μαθητές, γονείς και καθηγητές. Παιδιά και ενήλικες μπορούν να ενημερωθούν για το φαινόμενο του εκφοβισμού και να λάβουν, δωρεάν και ανώνυμα, υποστήριξη από επαγγελματίες ψυχολόγους εξειδικευμένους σε θέματα bullying.

Από την έναρξη της λειτουργίας της, η πλατφόρμα έχει υποστηρίξει περισσότερους από 30.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υποστηρίζει το LWB, έχοντας υπογράψει το 2016 Μνημόνιο Συνεργασίας με το ΚΜΟΠ, για τη διάδοση της δράσης σε όλες τις σχολικές κοινότητες της χώρας. Πρόσφατα υπεγράφη αντίστοιχο Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προκειμένου να προωθηθούν τα μηνύματα του Live Without Bullying στους αθλητικούς χώρους, καθώς και με την ΚΕΔΕ για την αντιμετώπιση του διαδικτυακού και σχολικού εκφοβισμού  παιδιών και εφήβων. Παράλληλα, η COFACE Families Europe έχει χαρακτηρίσει τη δράση ως βέλτιστη πρακτική για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού στην Ευρώπη.

Leave a comment
or ask for help