Search
Close this search box.

Η κοινωνική επιχειρηματικότητα και καινοτομία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση – Οι δράσεις του έργου WELFARE

Students with laptop

Η κοινωνική επιχειρηματικότητα και καινοτομία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση – Οι δράσεις του έργου WELFARE

Students with laptop

Με στόχο να καλύψουν την ανάγκη για την εισαγωγή της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής καινοτομίας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το ΚΜΟΠ και άλλοι 4 ευρωπαϊκοί οργανισμοί συνεργάζονται στο πλαίσιο του  προγράμματος Erasmus+ WELFARE – Designing future WELFARE systems.

Στόχος του έργου είναι να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων και ένα δίκτυο για την κοινωνική καινοτομία στα πανεπιστήμια, ως πύλη για ερευνητές/-ριες, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές/-ριες, όπου θα αναπτύξουν δεξιότητες και ικανότητες κοινωνικής επιχειρηματικότητας, και θα έρθουν σε επικοινωνία και συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις εντός του συστήματος πρόνοιας.

Τα τελευταία νέα του έργου

Το Νοέμβριο  του 2022, οι εταίροι του WELFARE – ΚΜΟΠ (Ελλάδα), Vaxandi – Háskóli Íslands (Ισλανδία), Stimmuli (Ελλάδα), XWHY / Agency of Understanding (Λιθουανία) και  VIVES (Βέλγιο) – συναντήθηκαν για πρώτη φορά δια ζώσης. Η VIVES υποδέχτηκε όλους τους εταίρους στην πανεπιστημιούπολή της, στην πόλη Kortrijk του Βελγίου, για να συζητήσουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του έργου, τα επόμενα βήματα, καθώς και ορισμένες καινοτόμες τοπικές, κοινωνικές πρωτοβουλίες (De Stuyverij and DURFBAR). Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η έκθεση εντοπισμού ελλείψεων (Gap Analysis), ενώ συγκεντρώθηκαν και οι απαραίτητες πληροφορίες για την περαιτέρω ανάπτυξη του προγράμματος σπουδών, των ανοικτών εκπαιδευτικών πόρων και της πλατφόρμας κατάρτισης και επικοινωνίας.

Τι χρειάζεται για την ενσωμάτωση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση;

Πρόσφατα, κάθε χώρα ολοκλήρωσε την έκθεση εντοπισμού ελλείψεων (Gap Analysis), που αποσκοπεί στην ανάδειξη των αναγκών των ερευνητών, των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και των επαγγελματιών όσον αφορά στις επιχειρηματικές και καινοτόμες δεξιότητες και ικανότητες. Η έκθεση περιέχει δύο κύρια μέρη: μια εθνική ανάλυση για κάθε χώρα εταίρο και μια συγκριτική ανάλυση που συγκεντρώνει όλα τα αποτελέσματα.

Οι εκθέσεις είναι διαθέσιμες στη σελίδα του έργου!

Τα επόμενα βήματα

Τα επόμενα βήματα του έργου θα βασιστούν στις γνώσεις που προέκυψαν από την έκθεση εντοπισμού ελλείψεων, σε μια προσπάθεια να προσαρμοστεί το εκπαιδευτικό υλικό όσο το δυνατόν καλύτερα στις ανάγκες των φοιτητών και των επαγγελματιών. Οι εταίροι του WELFARE αναπτύσσουν ένα πρόγραμμα σπουδών, ανοικτούς εκπαιδευτικούς πόρους υψηλής ποιότητας, μια πλατφόρμα κατάρτισης με διαδικτυακό εκπαιδευτικό και υποστηρικτικό υλικό, καθώς και μια πλατφόρμα επικοινωνίας που επιτρέπει στους σπουδαστές και τους επαγγελματίες να μοιράζονται τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.welfareproject.eu για να μάθετε περισσότερα και να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα!

Leave a comment
or ask for help