Search
Close this search box.

Το Live Without Bullying αφιερώνει τον Μάρτιο σε δράσεις κατά του εκφοβισμού

Το Live Without Bullying αφιερώνει τον Μάρτιο σε δράσεις κατά του εκφοβισμού

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού που έχει οριστεί από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων η 6η Μαρτίου, και στο πλαίσιο του προγράμματος Live Without Bullying, το ΚΜΟΠ αφιερώνει για μία ακόμη χρονιά τον μήνα Μάρτιο σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη, αντιμετώπιση και καταπολέμηση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί δωρεάν θεατρική παράσταση για παιδιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ενώ τη Δευτέρα 6 Μαρτίου θα λάβει χώρα ο 6ος φιλικός αγώνας καλαθοσφαίρισης «Κάνουμε ντρίπλα στον εκφοβισμό #6» στην Αλεξανδρούπολη, έτσι ώστε το μήνυμα «Ζήσε χωρίς Εκφοβισμό» να φτάσει φέτος σε ακόμα περισσότερους αποδέκτες – μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς ακόμη και στην ακριτική Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, προγραμματίζονται οι εξής εκδηλώσεις:

Σάββατο 4 Μαρτίου – Θεατρική παράσταση «Μπες στα Παπούτσια μου» για παιδιά 5-10 ετών

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν αύριο, Σάββατο 4 Μαρτίου, με τη θεατρική παράσταση «ΜΠΕΣ ΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΟΥ», η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με την ομάδα Ονειρόδραμα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε, με sold out παραστάσεις σε Αθήνα και Λονδίνο, η παράσταση επιστρέφει για να μας υπενθυμίσει τη σημασία της πρόληψης της βίας και του εκφοβισμού ακόμα και σε παιδιά πολύ μικρής ηλικίας. Πρόκειται για μια πρωτότυπη παράσταση – βιωματικό εργαστήριο, όπου οι ήρωες βοηθούν τα παιδιά να ερευνήσουν τα συναισθήματα τους και στη συνέχεια τα συναισθήματα των άλλων, αναπτύσσοντας την ενσυναίσθηση και κατανοώντας έννοιες όπως η διαφορετικότητα, ο σεβασμός στα δικαιώματα του άλλου και ο σχολικός εκφοβισμός. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-10 ετών και είναι δωρεάν για τα παιδιά και τους ενήλικες που θα τα συνοδεύσουν. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3YYaGB7

Κυριακή 5 Μαρτίου – #ParentsWe Εκπαίδευση γονέων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης

Την Κυριακή 5 Μαρτίου, με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού, Πολιτισμού, Εθελοντισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς θα  πραγματοποιηθεί εκπαίδευση 50 γονέων, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης, σχετικά με το θέμα του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού. Η Δρ. Αντωνία Τορρένς, Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, Γενική Διευθύντρια του ΚΜΟΠ, δημιουργός και υπεύθυνη του προγράμματος Live Without Bullying, θα δώσει στους συμμετέχοντες πολύτιμες συμβουλές και καθοδήγηση πάνω σε τρόπους αναγνώρισης, αντιμετώπισης και καταπολέμησης του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

Δευτέρα 6 Μαρτίου – 6ος φιλικός αγώνας καλαθοσφαίρισης «Κάνουμε ντρίπλα στον εκφοβισμό #6»

Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, το Live Without Bullying σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης διοργανώνει, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, τον 6ο φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης «Κάνουμε ντρίπλα στον εκφοβισμό #6» μεταξύ του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος και της Μικτής Ομάδας Καλαθοσφαιριστών Αλεξανδρούπολης στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», στην Αλεξανδρούπολη. Τον αγώνα θα παρακολουθήσουν περίπου 1.000 μαθητές και μαθήτριες, ενώ χαιρετισμό πρόκειται να απευθύνει ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ιωάννης Ζαμπούκης.

Δευτέρα 6 Μαρτίου – Φωταγώγηση δημοτικών κτιρίων στα χρώματα του Live Without Bullying

Επιπλέον, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου θα φωταγωγηθούν Δημαρχεία, αλλά και άλλα δημόσια κτίρια της χώρας με χρώμα πράσινο, που είναι το «χρώμα της ελπίδας», υπενθυμίζοντας έτσι τη σημασία της ψυχικής ενδυνάμωσης που είναι απαραίτητη για τα παιδιά και τους εφήβους και κυρίως για τα άτομα που έχουν εμπλακεί σε περιστατικά εκφοβισμού.

Όλες οι δράσεις και εκδηλώσεις του Live Without Bullying είναι δωρεάν και με ελεύθερη είσοδο.

Στο website και στα social media του Live Without Bullying μπορείτε να ενημερώνεστε και για άλλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν εντός του Μαρτίου.

Λίγα λόγια για το «Live Without Bullying»

Το Live Without Bullying δημιουργήθηκε το 2015 από το ΚΜΟΠ με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση του ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή πλατφόρμα παροχής δωρεάν online συμβουλευτικής υποστήριξης σε μαθητές, γονείς και καθηγητές. Παιδιά και ενήλικες μπορούν να ενημερωθούν για το φαινόμενο του εκφοβισμού και να λάβουν, δωρεάν και ανώνυμα, υποστήριξη από επαγγελματίες ψυχολόγους εξειδικευμένους σε θέματα bullying.

Από την έναρξη της λειτουργίας της, η πλατφόρμα έχει υποστηρίξει περισσότερους από 30.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υποστηρίζει το LWB, έχοντας υπογράψει το 2016 Μνημόνιο Συνεργασίας με το ΚΜΟΠ, για τη διάδοση της δράσης σε όλες τις σχολικές κοινότητες της χώρας. Πρόσφατα υπεγράφη αντίστοιχο Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προκειμένου να προωθηθούν τα μηνύματα του Live Without Bullying στους αθλητικούς χώρους, καθώς και με την ΚΕΔΕ για την αντιμετώπιση του διαδικτυακού και σχολικού εκφοβισμού  παιδιών και εφήβων. Παράλληλα, η COFACE Families Europe έχει χαρακτηρίσει τη δράση ως βέλτιστη πρακτική για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού στην Ευρώπη.

Leave a comment
or ask for help