Search
Close this search box.

«Ζήσε χωρίς εκφοβισμό»: Ο Γιάννης Μπουρούσης πρεσβευτής της νέας τηλεοπτικής καμπάνιας του Live Without Bullying

Bourousis - Live Without Bullying

«Ζήσε χωρίς εκφοβισμό»: Ο Γιάννης Μπουρούσης πρεσβευτής της νέας τηλεοπτικής καμπάνιας του Live Without Bullying

Bourousis - Live Without Bullying

Περιστατικά σχολικής βίας και εκφοβισμού ανάμεσα σε παιδιά και εφήβους λαμβάνουν τελευταία ολοένα αυξανόμενες διαστάσεις στην Ελλάδα και τον κόσμο. Μάλιστα, το 26% των εκπαιδευτικών έχει αντιληφθεί περιστατικό διαδικτυακού εκφοβισμού εντός του σχολείου, βάσει έρευνας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, ενώ το 35% των παιδιών που έπεσαν θύματα αυτού απευθύνθηκαν σε κάποιον ενήλικο για βοήθεια.

Αυτήν ακριβώς την πολύτιμη στήριξη σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, ενισχύει διαρκώς το πρόγραμμα «Live Without Bullying», η πρωτοβουλία του ΚΜΟΠ για την καταπολέμηση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού, δηλώνοντας πως «υπάρχουν λύσεις, αρκεί να μιλήσεις». Στο νέο κοινωνικό του μήνυμα που θα ξεκινήσει να προβάλλεται στα τηλεοπτικά κανάλια από τις 15 Οκτωβρίου, το «Live Without Bullying» τονίζει σθεναρά την ανάγκη καταπολέμησης του εκφοβισμού καθώς και της μεγαλύτερης ενημέρωσης και υποστήριξης παιδιών και ενηλίκων.

Πρωταγωνιστής του νέου τηλεοπτικού σποτ και πρεσβευτής του αγώνα κατά του εκφοβισμού είναι ο αγαπημένος παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος για ακόμη μία φορά δείχνει την έμπρακτη στήριξή του στις δράσεις του Live Without Bullying, μεταδίδοντας το ηχηρό μήνυμά του για μια ζωή χωρίς εκφοβισμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιάννης Μπουρούσης έχει συμμετάσχει και τιμήσει με την παρουσίαση του τους φιλικούς αγώνες μπάσκετ που διοργανώνει το Live Without Bullying, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και δήμους σε όλη την Ελλάδα, με κύριο στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα αντιμετώπισης του εκφοβισμού. Στο πλαίσιο αυτό, ο αγαπημένος αθλητής και πρεσβευτής του προγράμματος έλαβε μέρος στον τελευταίο μεγάλο αγώνα «Κάνουμε Ντρίμπλα στον Εκφοβισμό #6», ο οποίος διεξήχθη στις 6 Μαρτίου 2023 στην Αλεξανδρούπολη μεταξύ του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος και της μικτής ομάδας καλαθοσφαιριστών Αλεξανδρούπολης. Τον αγώνα είχαν παρακολουθήσει περισσότεροι από 1000 μαθητές.

Δείτε το σποτ:

 

Το  «Live without Bullying» δημιουργήθηκε το 2015 από το ΚΜΟΠ με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση του ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού. Στο επίκεντρο του «Live Without Bullying» βρίσκεται η πρωτοποριακή πλατφόρμα παροχής δωρεάν online συμβουλευτικής υποστήριξης σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, επαγγελματίες στον χώρο του αθλητισμού καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και στο Google Play Store.

Οι δράσεις του «Live Without Bullying» περιλαμβάνουν επίσης καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και γονείς, καθώς και ένα διαδικτυακό παιχνίδι για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου.

Από την έναρξη της λειτουργίας της, η πλατφόρμα έχει υποστηρίξει περισσότερους από 30.000 άτομα σε όλη την Ελλάδα.

To Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υποστηρίζει το «Live Without Bullying», έχοντας υπογράψει το 2016 Μνημόνιο Συνεργασίας με το ΚΜΟΠ για τη διάδοση της δράσης σε όλες τις σχολικές κοινότητες της χώρας. Παράλληλα, έχει υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προκειμένου να προωθηθούν τα μηνύματα του «Live Without Bullying» στους αθλητικούς χώρους, με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) καθώς και με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε) για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του διαδικτυακού και σχολικού εκφοβισμού  παιδιών και εφήβων και το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων (DT&S) της CISCO.

Η δράση «Live Without Bullying» έχει αναγνωριστεί από την COFACE Families Europe ως βέλτιστη πρακτική για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού στην Ευρώπη, ενώ πρόσφατα διακρίθηκε, ανάμεσα σε 3000 πρακτικές, ως καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε παγκόσμιο επίπεδο από τον διεθνή οργανισμό HundrED.

Πρεσβευτές και συνοδοιπόροι στη διάδοση του μηνύματος του «Live Without Bullying» έχουν υπάρξει κατά καιρούς διακεκριμένοι αθλητές και καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων είναι οι: Άγγελος Χαριστέας, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Πάνος Μουζουράκης, Μιχάλης “Stavento” Κουινέλης, Αντώνης Τσαπατάκης και Βούλα Πατουλίδου.

 

Παράκληση για δημοσίευση

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΚΜΟΠ στο 2103637547 ή στο [email protected].

Leave a comment
or ask for help