Κάθε μέρα έχεις πρόσβαση σε απεριόριστες ειδήσεις και πληροφορίες, μπορείς όμως να ξεχωρίζεις ποιες είναι ψευδείς και ποιες όχι; Ήξερες ότι μία αληθινή είδηση χρειάζεται περίπου εξαπλάσιο χρόνο σε σχέση με μια ψευδή είδηση, για να φτάσει σε 1.500 ανθρώπους;
Σε αυτό το πλαίσιο, το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας σε προσκαλεί την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου (18.00-20.00) στο διαδικτυακό εργαστήριο παρουσίασης της νέας εκπαιδευτικής πλατφόρμας Youth Myth Busters για την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων, της προπαγάνδας και της χειραγώγησης στο διαδίκτυο.
Αν είσαι φοιτητής-τρια, δημοσιογράφος ή απλά ενδιαφέρεσαι για την αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων, αυτή η πλατφόρμα θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες για να συμβάλεις στην προώθηση της ποιοτικής ενημέρωσης.
Κάνε την εγγραφή σου στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3pcgupC και μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τις γνώσεις σου σχετικά με τον ψηφιακό γραμματισμό, τη συμμετοχή & ενασχόληση με τα κοινά, τη συμπεριφορά των media influencers, τη ρητορική μίσους και τις ψευδείς ειδήσεις.
Μετά την ολοκλήρωση και των 5 ενοτήτων, θα αποκτήσεις πιστοποιητικό παρακολούθησης και θα μπορείς να συμμετέχεις ενεργά σε ομάδες κατάρριψης μύθων.
Εκπαιδευτής στο διαδικτυακό εργαστήριο θα είναι ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Τανασκίδης – UN Volunteers Human Rights Ambassador for European and Balkan Region.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ηλεκτρονική πλατφόρμα επικοινωνήστε με:
Γιώργος Κουλούρης – Συντονιστής έργου- mail: [email protected] ή καλέστε στο 210-3637547
Λίγα λόγια για το Youth Myth Busters
Στόχος του έργου YouthMythBusters είναι να ενθαρρύνει τους/τις νέους/ες που έχουν τη δυνατότητα άσκησης διαδικτυακής επιρροής (influencers), να αναλάβουν τον ρόλο του Ηγέτη και να ενδυναμώσουν τους συνομηλίκους τους. Απώτερος σκοπός του YouthMythBusters είναι η προώθηση της συμμετοχής των ευάλωτων νέων στην πολιτική ζωή και τα κοινά και η καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων, της χειραγώγησης και της προπαγάνδας.
Κατέβασε το δελτίο Τύπου εδώ.